×

Στην Aware marketing © πιστεύουμε ότι καμία επιχείρηση δεν πρέπει να στερηθεί τα ψηφιακά εργαλεία που βοηθούν στην ανάπτυξή της. Οι τρέχουσες προσφορές μας συνδυάζουν ποιότητα και οικονομία, και αποτελούν την έμπρακτη προσφορά μας στις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προχωρήσουν ψηφιακά μπροστά.

×

Στην Aware marketing © έχουμε τη δυνατότητα να σας φέρουμε ψηλά στις επιλογές του πελάτη σας. Συζητήστε μαζί μας για να μάθετε πως μπορούμε να το πετύχουμε.

Ιστοσελίδες

Σχεδιασμός και κατασκευή σύγχρονων ιστοσελίδων

Κατασκευη απο επαγγελματιες

Σύγχρονες ιστοσελίδες για επιχειρήσεις

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή σύγχρονων ιστοσελίδων είναι ίσως ένα πολυσυζητημένο θέμα. Για εμάς αποτελεί την κύρια δραστηριότητα, όχι γιατί προσφέρει τη μεγαλύτερη κερδοφορία αλλά διότι είναι το πιό δημιουργικό τμήμα των υπηρεσιών μας. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την ιστοσελίδα είναι σαν κάτι ζωντανό, μεταβλητό και δημιουργικό, γιατί πράγματι έτσι είναι αφού θα πρέπει να "μιλάει" τη γλώσσα του επισκέπτη, να προσελκύει και να διατηρεί το ενδιαφέρον του, αλλά και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του. Μία ιστοσελίδα η οποία είναι καταδικασμένη να χαθεί μέσα στο χάος του διαδικτύου, για εμάς αποτελεί μία αποτυχία και γιά εσάς είναι χαμένος χρόνος και χρήματα.

... Εξι σταδια

Εξι απαραιτητα σταδια

Τα έξι βήματα που απαιτούνται για την κατασκευή μίας επιτυχημένης ιστοσελίδας. Ειναι όλα εξίσου σημαντικά.

Επιλογή τεχνολογίας

Το πρώτο και σημαντικό στάδιο γιά την κατασκευή ιστοσελίδων, είναι η επιλογή της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί. Ζητήματα όπως ο σκοπός και η χρήση της σελίδας, ο αναμενόμενος ρυθμός ενημέρωσης του περιεχομένου της, ή οι επιθυμητές λειτουργίες που θα πρέπει να περιλαμβάνονται, είναι σημαντικοί παράγοντες στους οποίους θα βασιστεί η τελική πρόταση. Σκοπός είναι να καταγραφούν με σαφήνεια οι απαιτήσεις ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τη χρήση ή την εγκατάσταση περιττών ή υπερβολικών scripts τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα να βαρύνουν τη σελίδα χωρίς λόγο και να καταστήσουν τη λειτουργία της ιστοσελίδας προβληματική μελλοντικά, ή την κατάταξή της στις μηχανές αναζήτησης δυσχερέστερη.

Σχεδιασμός

Η "ζωντανή" ιστοσελίδα θα πρέπει να εμφανίζεται σωστά σε κάθε συσκευή και διάσταση οθόνης, να είναι δηλαδή Responsive όπως αποκαλείται συχνά στο χώρο μας. Θα πρέπει επίσης να είναι δυναμική και να επιτρέπει την άμεση και εύκολη ανανέωση του περιεχομένου της ακόμη και από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της. Σύγχρονη, με δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετων λειτουργιών εάν αυτό χρειαστεί μελλοντικά. Κομψή σχεδιαστικά αλλά και ελκυστική ταυτόχρονα χωρίς να γίνεται κραυγαλέα. Μοντέρνα αλλά και συνετή, με περιεχόμενο εύκολα και άμεσα αντιλληπτό από τον επισκέπτη, μαγνητίζοντας την προσοχή του αλλά χωρίς να τον κουράζει ή να μακρηγορεί.

Περιεχόμενο

Κάτι το οποίο δεν πρέπει να παραβλέψουμε, είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Ο σχεδιασμός γίνεται ουσιαστικά και έχει αποτέλεσμα όταν βασίζεται επάνω στο περιεχόμενο, αλλά και η ίδια η χρησιμότητα του περιεχομένου είναι αυτή που τελικά θα "μιλήσει" στον επισκέπτη της σελίδας μας. Έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στο περιεχόμενο τη θέση που του αξίζει, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη γλώσσα για τα κείμενά μας, τόσο όσον αφορά την ποσότητα όσο και την ποιότητα. Ένα κακογραμμένο κείμενο πιθανότατα θα απωθήσει τους πελάτες σας, ενώ ένα μακροσκελές κείμενο θα τους κουράσει. Αντίστοιχα, ένα αρχείο media φωτογραφία ή βίντεο κακής ποιότητας μπορεί να μετατρέψει ολόκληρη τη σελίδα σε μία "φθηνή" ή πρόχειρη κατασκευή.

Βελτιστοποίηση

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι βεβαίως σημαντικό, αλλά ποιά θα είναι η χρησιμότητα μίας ιστοσελίδας η οποία - όσο καλαίσθητη κι αν είναι - δεν δέχεται επισκέψεις; Στο σημείο αυτό εμπλέκεται η γνώση και η σωστή χρήση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Η διαδικασία αυτή, γνωστή και ως SEO (Search Engine Optimization) γίνεται πάντα ευκολότερα όταν πληρούνται κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις. Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους θα θέλατε η ιστοσελίδα σας να κατασκευαστεί από ειδικούς του χώρου, και όχι από εσάς τους ίδιους, ή κάποιον φίλο ή συγγενή σας που "φτιάχνει ιστοσελίδες".

Μάρκετινγκ

Ωραία λοιπόν, μόλις κατασκευάσαμε μία ιστοσελίδα εκπληκτικής αισθητικής, με τη χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας, χρήσιμο περιεχόμενο και ταυτόχρονα φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Η ιστοσελίδα αυτή είναι ικανή να δεχθεί την επισκεψιμότητα που της αρμόζει. Τι είναι όμως αυτό που θα μετατρέψει την τελική επισκεψιμότητα σε χρήσιμες ενέργειες, και τελικό όφελος για την επιχείρησή σας; Το μάρκετινγκ. Η χρήση των κατάλληλων στοιχείων (marketing elements) μέσα στην ιστοσελίδα, είναι αυτή που θα ορίσει εάν ο επισκέπτης σας θα αξιοποιηθεί ως ωφέλιμη τελική επικοινωνία.

Ασφάλεια

Τέλος, η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι ασφαλής, χωρίς κενά και χώρο πρόσβασης για τους επιτίδειους του διαδικτύου. Η σελίδα σας θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχείρισής σας. Σύντομα θα αρχίσετε να βασίζετε ένα μεγάλο μέρος της προώθησης της επιχείρισής σας επάνω σε αυτήν. Εμείς το εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια, γνωρίζουμε πως να το κάνουμε και να είστε βέβαιοι πως θα εφαρμόσουμε αντίστοιχα τις ίδιες απολύτως σωστές και ασφαλείς μεθόδους και για τη δική σας ιστοσελίδα.

... Ειδη Ιστοσελιδων
cms

Διαχειριστικά συστήματα

Η χρήση διαχειριστικών συστημάτων για την κατασκευή ιστοσελίδων είναι ευρέως διαδεδομένη στις μέρες μας. Ειδικότερα, συστήματα διαχείρισης περιεχομένου CMS (Content Management System) όπως τα πολύ γνωστά Joomla!, Wordpress και Drupal, προσφέρουν τη δυνατότητα ανανέωσης του περιεχομένου μίας ιστοσελίδας από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον που τρέχει πίσω από την ίδια την ιστοσελίδα (back-end). Η συνηθέστερη μορφή των διαχειριστικών εφαρμόζεται σε γλώσσα PHP και απαιτεί την ύπαρξη μίας τουλάχιστον βάσης δεδομένων SQL στον διακομιστή (server).

Ζητηστε μας μια προσφορα

Το διαχειριστικό σύστημα ουσιαστικά λειτουργεί μέσα από μία διεύθυνση μη ορατή στο κοινό, και είναι αυτό το οποίο συντονίζει όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας. Νέες σελίδες, κείμενα άρθρα και φωτογραφίες, μενού, πρόσθετες λειτουργίες κτλ. Όλα αυτά εξαρτώνται ουσιαστικά από το διαχειριστικό που χρησιμοποιείται στην κάθε περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε διαχειριστικό έχει τις δικές του δυνατότητες και τα παρελκόμενά του, αλλά συνήθως αποκτά κάποια εξειδίκευση για συγκεκριμένη χρήση. Ακόμη και αν δεν είστε πελάτης μας ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε μόνοι σας, μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν τη συμβουλή μας πριν την επιλογή του διαχειριστικού, ώστε να σας καθοδηγήσουμε στο καταλληλότερο σύστημα αναλόγως της χρήσης για την οποία προορίζεται.

Παρότι τα υπάρχοντα διαχειριστικά προσφέρουν μεγάλη ευελιξία και χαρακτηρίζονται από ποικιλία δυνατοτήτων, είναι πιθανόν να επιθυμείτε κάποια συγκεκριμένη λειτουργία η οποία να μην είναι διαθέσιμη. Για την ανάγκη σας λοιπόν αυτή, έχουμε τη λύση και δημιουργήσουμε κατά περίπτωση (custom) κομμάτια κώδικα που θα ενσωματωθούν στο διαχειριστικό σας ως πρόσθετα. Για τη δημιουργία των προσθέτων χρησιμοποιούμε συνήθως τεχνολογία Javascript σε συνδυασμό με γλώσσα PHP. Η λειτουργικότητα του κάθε προσθέτου ποικίλει και μπορεί να ξεκινά από μία απλή λειτουργία έως και ένα πολύ σύνθετο υπολογισμό με εκτέλεση εργασιών πολλαπλών παραμέτρων.

Στατικές ιστοσελίδες

Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση ενός διαχειριστικού συστήματος είναι περιττή, ειδικότερα όταν η ιστοσελίδα δεν έχει ως στόχο το συνεχή εμπλουτισμό της με νέα κείμενα, αρχεία media κτλ. Οι στατικές ιστοσελίδες κατασκευάζονται συνήθως σε κώδικα HTML σε συνδυασμό με CSS και Javascript. Οι στατικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι αυτών που βασίζονται σε διαχειριστικά συστήματα, τόσο όσον αφορά στην ταχύτητα όσο και στην ασφάλειά τους. Βασικό τους μειονέκτημα παραμένει η δυσκολία στην προσθήκη νέου περιεχομένου από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

Ζητηστε μας μια προσφορα

Όπως είναι ευρέως γνωστό στο χώρο των δικτυακών εφαρμογών, η HTML (Hyper Text Markup Language)είναι η γλώσσα που αντιλαμβάνεται ο Browser σας. Η γλώσσα αυτή αποτελεί το σκελετό οποιασδήποτε Web εφαρμογής, και τον ενδιάμεσο συνδετικό κρίκο μεταξύ όλων των άλλων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο. Η άριστη γνώση και εμπειρία στην HTML αποτέλεσε ένα απο τα σημαντικότερα προτερήματά μας κατά τη δημιουργία των πρώτων μας ιστεσελίδων και έκτοτε εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τις γνώσεις μας σε κάθε ιστοσελίδα που αναλαμβάνουμε.

Σήμερα, ο συνδυασμός της HTML με CSS και Javascript δημιουργεί εξαιρετικής ποιότητας και εμφάνισης ιστοσελίδες, αλλά εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα και για ένα πλήθος άλλων λειτουργιών όπως είναι η κατασκευή Προτύπων που χρησιμοποιούνται είτε σε ιστοσελίδες είτε σε Ηλεκτρονικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό marketing. Η σημαντικότερη όμως χρήση στο σημερινό marketing είναι στη βελτιστοποίηση SEO (Search Engine Optimization) όπου είναι απαραίτητη η εφαρμογή στοιχείων της HTML σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των μηχανών και τις ετικέτες.

Στατικές ιστοσελίδες
one-page

Σελίδες One-page

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη και οικονομική λύση για επιχειρήσεις ή και ιδιώτες, οι οποίοι δεν έχουν να παρουσιάζουν ιδιαιτέρως εκτεταμένο περιεχόμενο. Όλες οι πληροφορίες συγκεντρώνονται στην αρχική σελίδα, η οποία άλλωστε βρίσκεται πάντα στην κορυφή της επισκεψιμότητας. Το One-page site παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτεί μία μικρή επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να παρουσιάσει τη δραστηριότητά του, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του απλά και καλαίσθητα. Προσοχή απαιτεί η έκταση της σελίδας, ώστε να μην επιτρέψουμε να επεκταθεί υπερβολικά.

Ζητηστε μας μια προσφορα

Προσαρμοσμένες ιστοσελίδες

Υπάρχουν πολλές φορές ιστοσελίδες που παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη χρηστικότητα, έχουν τα δικά τους αποκλειστικά χαρακτηριστικά ή ενσωματώνουν κάποια ιδιαίτερη τεχνολογία. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζεται προσαρμοσμένη τεχνολογία ανά περίπτωση, με τη σχετική γλώσσα προγραμματισμού αναλόγως. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευθεί πολλές φορές η διασύνδεση υπηρεσιών όπως Web services, Rest APIs κτλ, πάντα ανάλογα με την πηγή προέλευσης της επιθυμητής διασύνδεσης. Ταυτόχρονα, στις προσαρμοσμένες (Custom) ιστοσελίδες μπορούν να προγραμματιστούν υπο-εφαρμογές και scripts οποιασδήποτε λειτουργικότητας και να ενσωματωθούν στη τελική ιστοσελίδα.

Ζητηστε μας μια προσφορα
Προσαρμοσμένες ιστοσελίδες
Προσαρμοσμένες ιστοσελίδες

Κλαδικές ιστοσελίδες

Συμβαίνει συχνά ένας ολόκληρος επαγγελματικος κλάδος να έχει παρόμοιες τεχνικές απαιτήσεις από την ιστοσελίδα του. Μία ξενοδοχειακή επιχείρηση, ένα ειδησεογραφικό site, ένα portal ή ένα marketplace, είναι μερικά μόνο παραδείγματα των περιπτώσεων αυτών. Οι κλαδικές σελίδες ονομάζονται έτσι γι αυτον ακριβώς το λόγο, και περιλαμβάνουν έτοιμες λύσεις για την κάθε περίπτωση. Οι σελίδες αυτές μπορούν να προσαρμοστούν αισθητικά και τεχνικά στις εκάστοτε ανάγκες, κάνοντας έτσι την εργασία ευκολότερη και σαφώς οικονομικότερη σε σχέση με μία προσαρμοσμένη (custom) λύση, η οποία θα έπρεπε να γραφεί από την αρχή στην επιθυμητή γλώσσα προγραμματισμού.

Ζητηστε μας μια προσφορα

Γιατι να μας επιλεξετε

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορεί κάποιος να λάβει υπόψη, προκειμένου να εμπιστευτεί το μελλοντικό του συνεργάτη. Εμείς υπερέχουμε στα σημεία:

Αξιοπιστία

Αξιοπιστία σημαίνει τήρηση των συμφωνηθέντων, διαφάνεια και επεξήγηση όλων των λεπτομερειών και παράδοση του έργου στην ώρα του χωρίς συμβιβασμούς σε ποιότητα και λειτουργικότητα.

Ευελιξία

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε θετικά σε όποιες απαραίτητες αλλαγές προκύπτουν, επαναπροσδιορίζοντας πιθανές προτεραιότητες σε συνεργασία με τους πελάτες μας.

Τεχνογνωσία

Η χρήση και εφαρμογή της προτιμότερης τεχνολογικής μεθόδου κατά περίπτωση, είναι ο παράγοντας που θα κρίνει την απόδοση του τελικού έργου αλλά και τη βιωσιμότητά του σε βάθος χρόνου.

Εμπειρία

Προλαμβάνουμε καταστάσεις για λογαριασμό των πελατών μας και να συμβουλεύουμε αναλόγως, κοστολογούμε σωστά, προβλέπουμε τις δυσκολίες και προτείνουμε τις αντίστοιχες λύσεις.

... Ας ξεκινησουμε

Ας ξεκινησουμε

Έχουμε πολλές και δημιουργικές ιδέες.
Ας τις κάνουμε πράξη μαζί!

hello@aware.gr

Ελ. Βενιζέλου 3
54624, Θεσσαλονίκη

Τηλ: +30 2312 315 448